Hoe een kleine accessoire van een auto je een gevoel van vrijheid kan geven. Deze lyrische tekst gaat over niets minder dan een trekhaak. Waarschijnlijk heb je nooit op deze manier naar een trekhaak gekeken maar als je nadenkt over de vrijheden die een trekhaak je kan geven ontdek je de waarde van de trekhaak. Je auto heeft z’n beperkingen maar een trekhaak lost die beperkingen op. Een caravan of vouwwagen, een aanhangwagen of een fietsendrager vergroten de mogelijkheden die je auto je biedt. Het is toch een heerlijk gevoel dat je een aanhanger achter je auto koppelt en zo naar de bouwmarkt rijdt om spulletjes te halen? Je hoeft niets te huren of te lenen, je bent en blijft je eigen baas.

Met de caravan op pad
Het ultieme gevoel van vrijheid is voor ons Nederlanders natuurlijk op pad gaan met de caravan. Alles wat je nodig hebt neem je mee. Als je onderweg naar Frankrijk even wilt stoppen heb je een complete keuken bij de hand. Aangekomen op de camping is het een kwestie van de caravan plaatsen en de vakantie kan beginnen. De trekhaak is vanzelfsprekend de belangrijke verbinding tussen auto en caravan. Het monteren van een trekhaak is heel specialistisch werk. Bij Trekhaakcentrum.nl kunnen ze je alles vertellen over de juiste trekhaak voor je auto.

Met de  fietsendrager de natuur in
Een andere vorm van vrijheid kun je ervaren als je lekker een eind wilt gaan fietsen. En dan niet in de buurt want die omgeving ken je al. Handig de fietsen op de fietsendrager, een stuk rijden en dan in op de fiets genieten van de natuur. Door de opkomst van de elektrische fiets is een type fietsdrager nodig die het gewicht van de elektrische fiets kan dragen. Zeker als je op pad gaat met twee elektrische fietsen. Trekhaakcentrum.nl weet precies welke fietsendragers geschikt zijn. De montage van een trekhaak is vakwerk maar het juiste advies over een fietsendrager ook. En dat advies kan zeer belangrijk zijn omdat ze bij Trekhaakcentrum.nl weten waarover ze praten.

Alle vormen en maten verkrijgbaar
Op het eerste gezicht lijken alle trekhaken op elkaar. Maar dat is zeker niet zo. Eigenlijk is elke trekhaak anders want elke auto is anders. En in de loop van de tijd is het uiterlijk van een auto ook veranderd. Waar een bumper vroeger een redelijk zwaar verchroomd onderdeel was zie je tegenwoordig enkel nog bumpers die gemakt zijn van kunststof. Bovendien zijn ze veel groter en robuuster dan vroeger. De vorm van de trekhaken is dus in de loop der jaren ook aangepast. Een ander aandachtsgebied is de elektrische installatie. Door de toename van geavanceerde computersystemen is het lastiger geworden om aanpassingen aan het elektrische systeem uit te voeren. Het technische team van Trekhaakcentrum heeft de kennis en de vaardigheden om het elektrische systeem van je trekhaak helemaal te integreren met het elektrische systeem van je auto. En dat geeft zeker een veilig gevoel. Je kunt met een gerust hart op pad gaan.