Met een iPhone heb je kwaliteit in huis. Je hoort vaak dat mensen die één keer een iPhone gehad hebben, niks anders meer willen. Helaas zijn ook deze telefoons niet onbreekbaar en kan er nog wel eens wat aan kapot gaan. Omdat je met je telefoon meer en meer kan en de technologie steeds verder wordt ontwikkeld, heb je dus meerdere componenten die kunnen falen. Beneden vind je de meest voorkomende reparaties aan de iPhone.

 

Het scherm

Heb je de telefoon per ongeluk laten vallen? Dan kan dit resulteren in een gebarsten scherm. En bij de dunne iPhone 6 is een gebarsten scherm niet ongewoon als je gaat zitten met de telefoon nog in je achterzak. Gelukkig kan je via een reparatieservice je hele scherm inclusief LCD display redelijk snel en gemakkelijk laten vervangen.

 

Home button

De meest gebruikte knop op de telefoon kan wel eens lam worden van het intensieve gebruik. Door vervanging van het knopje bij een reparatieservice kan je de iPhone weer compleet repareren. Voor een tijdelijke oplossing kan je de Assistive Touch aanzetten. Hiermee krijg je een bol in je scherm die je overal kan plaatsen en waarmee je ook de home button kan bedienen.

 

De behuizing

Als je de telefoon vaak in je achterzak draagt en vervolgens op je telefoon gaat zitten kan je de behuizing verbuigen. Dit creëert weer extra spanning op het scherm waardoor deze ook makkelijker barst. Als je je telefoon laat vallen kan de behuizing ook schade oplopen en simpelweg de telefoon niet beschermen met een hoesje is al genoeg om krassen te krijgen. Een reparatie kan door middel van rechtbuigen of vervangen. Probeer dus om je telefoon niet in je broekzak te dragen en bescherm hem altijd met een case.

 

Waterschade

Je hebt je telefoon in het water laten vallen, of in de regen laten liggen en nu heb je last van waterschade. Dit is uiteraard niet gunstig kan tot zeer ernstige schade leiden, helemaal als je de telefoon blijft gebruiken en het water aan de binnenkant gaat naar andere elektronica in je toestel. Een reparateur biedt vaak een goedkope schoonmaakservice aan waarmee ze je iPhone weer helemaal droog maken. Daarna zetten ze de telefoon aan als het veilig is en kunnen ze de schade bekijken en behandelen. Als de telefoon het daarna nog niet meer doet, is een swap misschien de beste optie. Hierbij koop je een nieuw toestel en je gebruikt je oude toestel als aanbetaling. Allicht is dit alleen gunstig als de reparatieprijs de swap prijs overstijgt. Met een swaptoestel neem je het abonnement en de garantie mee van het oude toestel.