Als je wilt dat je personeel er netjes bijloopt, dan is het van belang dat zij de juiste kleding dragen. Deze kleding kun je zelf bepalen, door bedrijfskleding uit te zoeken. Als iedereen binnen een bedrijf hetzelfde draagt, ontstaat er een eenheid binnen het team. Ook krijgt je bedrijf hierdoor een professionele uitstraling. Je kunt ook werkkleding bedrukken, dan is het tevens mogelijk om herkenbaarheid van het bedrijf te creëren. Iedereen zal bij het zien van personeel het bedrijf herkennen. Zo maak je reclame en val je op als bedrijf. De naamsbekendheid van je bedrijf zal zich uit gaan breiden.

Welke afbeelding?
Denk goed na over een originele afbeelding bij werkkleding bedrukken. Er kan gekozen worden voor het logo, de naam of slogan van het bedrijf. Het is belangrijk om het telefoonnummer en de website te vermelden, zodat mensen gemakkelijk contact kunnen gaan zoeken. Het kan ook handig zijn om een QR-code op de kleding af te drukken. Als deze tweedimensionale streepjescode gescand wordt, zal deze je doorsturen naar de bedrijfswebsite.

Welke opdruk?
Bedrijfskleding bedrukken kan doormiddel een opdruk laten  borduren of bedrukken. Borduren is van hoge kwaliteit, zeer duurzaam. Doordat er gebruik wordt gemaakt van polyester borduurgaren verkleurt en krimpt de borduring niet tijdens het wassen of in de droger. Deze vorm van bedrukking heeft een zeer exclusieve uitstraling. Borduren is bij dunne stoffen niet mogelijk, dan gaat de borduring trekken. Kleine details en kleine letters zijn niet goed leesbaar te borduren. Bij bedrukken wordt gebruik gemaakt van een soort stickers, ook wel transfers genoemd. Deze worden onder een bepaalde hitte en druk op kleding aangebracht. Deze vorm van opdruk is goedkoper dan borduren. Kleding met een bedrukking kan gewassen worden tot 60 graden. Voordeel van bedrukken boven borduren is dat ook kleine details goed leesbaar af te drukken zijn. Deze vorm van opdruk is op elke stof mogelijk. Welke opdruk je kiest hangt dus af van de dikte van de stof, hoe groot de afbeelding (letters/details) zijn en hoe duurzaam je de opdruk wilt hebben.


Welke kleding?
Werkkleding is er in vele soorten. Bedrijfskleding bedrukken kun je voor verschillende sectoren laten doen. Elke sector heeft een ander type nodig. Je kunt kiezen voor één soort kledingstuk, die altijd gedragen kan worden. Ook kun je ervoor kiezen om voor boven en onderkleding te kiezen. Tevens kun je bij je keuze rekening houden met de verschillende seizoenen en weertypen.  Voor het buitenwerk heb je jassen en bodywarmers. Deze bestaan uit verschillende materialen, zo zijn er jassen voor de zomer en winter. Ook voor koud en regenachtig weer kun je geschikte jassen uitkiezen. Als het weer het toelaat of als je binnen moet werken in niet al te warme ruimtes dan kun je kiezen voor truien en vesten. Het aanbod in soort en materiaal is hierbij groot. Dan is er nog een ruim assortiment in T-shirts en polo’s, zowel voor de koude als warme dagen. Zo zijn er shirts met lange en korte mouwen. Ook broeken worden aangeboden met lange en korte pijpen. Tot slot zijn er nog overalls, ook die kun je als werkkleding bedrukken.