Er kan veel kapot gaan aan een mobiele telefoon, maar ook bijvoorbeeld aan een iPad of een tablet, iMac of een iPod, maar ook aan je laptop. En dan moet je op zoek naar een reparateur. En je zult het altijd zien dat je net buiten de garantie valt. En wat dan? Dan komen die kosten dus voor jouw eigen rekening. Natuurlijk wil je graag dat je apparaat goed gerepareerd wordt, maar je wil er ook niet te veel geld aan uitgeven. Dus het is belangrijk om je goed te oriënteren en ook op verschillende prijzen op te vragen. Let daarbij op garantie en hoe lang je je apparaat kwijt bent. Want je wil natuurlijk ook niet wekenlang zonder je mobiele apparaat komen te zitten.

 

  • Je touchscreen beeldscherm is kapot. Vaak is het zo dat als het glas van je telefoon kapot is dat je dan niet het hele scherm hoeft te vervangen.
  • Er is iets niet in orde met je mobiele apparaat, maar je weet niet goed wat er nu precies mis is. Het apparaat moet even goed worden nagekeken en eventueel opgeschoond.
  • De connector, het oplaadpunt of andere componenten op het moederbord zijn beschadigd of werken niet. Deze kunnen gewoon gerepareerd worden zonder dat het hele moederbord vervangen hoeft te worden

 

Gegevens bewaren

Als je naar een erkende reparateur of winkel gaat, dan houden zij er rekening mee dat je een snelle service krijgt. Voor veel mensen zijn telefoons of andere mobiele apparaten vaak onmisbaar omdat zij al hun persoonlijk gegevens op het apparaat hebben staan. En er is niets zo vervelend als je tijdelijk niet bereikbaar bent. Onderzoekskosten zijn in veel gevallen gratis als je je apparaten dan laat repareren en in veel gevallen vallen dus de kosten voor een reparatie ook heel erg mee. Het is in ieder geval goedkoper om je apparaat te laten repareren dan een nieuwe aan te schaffen.

 

Prijzen vergelijken

Het is verstandig om je goed te oriënteren waar je je apparaten kunt laten maken. Er zitten ook veel prijsverschillen in de markt. Vraag prijzen op en vergelijk wat de voor- en nadelen zijn. Hoe is de service en hoe lang ben jij je apparaat kwijt? Hoe staan ze aangeschreven, zijn er referenties? Belangrijk is wel dat je kiest voor een erkende reparateur of winkel omdat je dan ook nog garantie krijg op de reparaties. Zeker als later blijkt dat je apparaat toch nog niet helemaal naar behoren werkt. Bij bijvoorbeeld http://www.smartphoneworld.nl/ kun je gewoon even binnen lopen en je apparaat na laten kijken. In de meeste gevallen ben je binnen een half uurtje klaar en kun je je apparaat weer mee nemen. Mocht dit anders zijn, dan zullen zij jou goed informeren hoe lang de reparatie gaat duren en wat de kosten zijn.

 

Veel van de kosten aan je apparaten vallen onder je inboedelverzekering. Het is goed om even bij je verzekeringsagent na te vragen of dat deze reparatie door de verzekering wordt vergoed. Dat scheelt je dan ook nog in de kosten.