Een reparatie die door een erkende winkel of reparateur wordt uitgevoerd valt in veel gevallen onder je aanvullende verzekering. De kosten die hiervoor gemaakt worden kun je dus declareren bij je verzekeringsagent. Dus als je mobiele telefoon of tablet kapot is, ga dan op zoek naar een reparateur. Zij kunnen jou hierover goed advies geven en ook aangeven welke kosten er wel worden vergoed en welke kosten niet. Want natuurlijk worden niet alle kosten vergoed. Maar kom je voor hogere kosten te staan, dan is het wel aantrekkelijk om dit aan je verzekering voor te leggen. In jouw polis staat wat de voorwaarden zijn en jouw verzekeringsagent kan je hierover ook nog uitkomst bieden.

 

Wat kan er gerepareerd worden?

De reparateur repareert onder andere de defecten aan je beeldscherm, je microfoon, de luidspreker, de aan en uitknop en je batterij. En natuurlijk ook nog heel veel andere voorkomende problemen. Je kunt je problemen altijd bespreken zij kunnen jou hierover informeren. Ook krijg je dan meteen te horen wat de kosten zijn en de reparatietijd. In veel gevallen kan het ter plaatse worden gemaakt, maar soms heeft het ook iets meer tijd nodig. Je kunt natuurlijk kiezen voor een niet erkende reparateur omdat je dan misschien wat goedkoper uit bent? Maar weet dan wel dat je geen garantie hebt en de kosten ook niet voor kunt leggen aan je verzekering. Dus wat houd jou dan tegen om wel voor een erkende reparateur te kiezen?

 

Originele onderdelen

Een reparateur maakt gebruik van originele onderdelen. Die zijn wellicht wel wat duurder, maar op de langere termijn gaan deze ook langer mee dan de imitaties. Daarbij kunnen er door imitaties veel problemen ontstaan en bent u vaak nog verder van huis. Op alle onderdelen ontvangt u ook garantie. Dus mocht er binnen de gestelde garantietermijn toch nog iets niet goed zijn, dan kun je altijd even terug gaan en het laten maken.

Wilt jij jouw telefoon simlock laten verwijderen? Dan is dit ook mogelijk. Alle toestellen kunnen tegen geringe kosten simlock vrij worden gemaakt. Ook bieden zij een ruime keuze aan van accessoires, waaronder hoesjes, laders en oortelefoons.

 

Valt de reparatie onder de inboedelverzekering?

Maar om nog even terug te komen op de verzekering. Wist je dat de accessoires om jouw smartphone of tablet te beschermen meestal ook door uw verzekeraar vergoedt worden? Heb je schade aan je toestel, dan kan dit ook worden opgenomen. Vocht- en of waterschade? Er kan dan een waterschade behandeling worden uitgevoerd. Wacht niet te lang, want dan ontstaat er vaak nog meer schade en dan is de telefoon wel onherstelbaar beschadigd. In dat geval kan er een schaderapport worden opgemaakt voor de verzekeraar. Zodat je deze in kunt dienen en op zoek kunt gaan naar een nieuw toestel.

Kies je ervoor om uw smartphone of tablet direct te laten repareren? Dan ontvang je na het afrekenen een factuur die je op kunt sturen naar de verzekering. In veel gevallen vergoedt de verzekering de schade aan jouw smartphone, tablet of accessoires.