Alle tips & tricks voor het maken van een perfecte cv

Dienstverlening
cv maken hlnn

Een curriculum vitae, of cv, is een soort van samenvatting van jouw professionele leven. Jouw cv bestaat enkel en alleen uit feiten, waardoor werkgevers ongeveer kunnen zien of je op het gebied van ervaring en persoonlijkheid bij het bedrijf past. Sommige werkgevers ontvangen wel tot honderden verschillende sollicitaties en cv’s per maand. Deze werkgevers kunnen niet ieder cv rustig door bekijken en daarom is het van belang dat jouw cv er professioneel uitziet op het eerste ogenblik.

Maar hoe maak je nu eigenlijk een sterk cv? En hoe zorg je ervoor dat de werkgever alle belangrijke informatie tot zich neemt wanneer hij jouw cv ziet? Edis de recruiters geeft jou diverse tips & tricks waarbij jij moet op letten tijdens het maken van je cv. Zij krijgen namelijk meer dan 100 cv’s per dag binnen en weten wat belangrijk is.

Hoe maak je een cv?

Een goed cv leidt tot vaker uitgenodigd worden op sollicitatiegesprekken. Als jij niet zo goed bent in het ontwerpen van verschillende designs voor een cv is het gebruiken van een template een goed idee. Deze hoef jij alleen maar in te vullen met jouw eigen gegevens. Op internet staan tal van diverse templates voor het maken van jouw eigen cv. Het enige wat jij hoeft te doen na het downloaden of kopiëren van een template, is het geven van jouw eigen draai eraan.

Wat moet er in je cv?

Er zijn een aantal vereisten waaraan je cv minimaal aan moet voldoen. Voldoet jouw cv niet aan de vereisten? Dan zal jouw cv al snel op de stapel gegooid worden bij de mensen die geen indruk hebben gemaakt. Houd er dus altijd rekening mee dat de volgende aspecten terugkomen in jouw cv:

  • Contactgegevens
  • Foto
  • Werkervaring
  • Opleidingen
  • Stukje tekst over jezelf
  • Kennis en vaardigheden

5 tips bij het maken van jouw cv

Bij Edis beschikken ze over een groot aanbod aan vacatures. Zij regelen de werving en selectie voor verschillende bedrijven. Zij weten als geen andere wat er belangrijk is in een cv en geven jou vijf tips waarop je moet letten bij het maken van een cv.

1. Overzicht creëren

Uiteraard is het belangrijk dat je cv er overzichtelijk en duidelijk uit ziet. Wanneer alles door elkaar staat en er geen structuur in zit haken werkgevers al snel af. Maak gebruik van verschillende tussenkoppen en gebruikt dikgedrukte woorden. Dit zorgt in de eerste oogopslag voor een goed overzicht.

2. Maak een schets van jouw profiel

Zet op het begin van jouw cv een klein stukje over jezelf waarin jij je profiel schetst. Het is belangrijk dat al jouw sterke kanten naar boven komen. Zorg er wel voor dat de woorden die je kiest passen bij de vacature waarop je solliciteert en gebruik niet meer dan vier regels.

3. Pagina 1 is het belangrijkst

Onthoud altijd dat pagina één het belangrijkste is. Hier moet alle goede informatie op staan, want als deze pagina de werkgever niet bevalt zullen ze ook niet meer naar de andere pagina’s kijken. Probeer op deze pagina onder andere je werkervaring neer te zetten. Uiteraard doe je dit op een a-chronologische volgorde.

4. Niet meer dan 2 pagina’s

Ga bij je cv nooit voor meer dan twee pagina’s. Niemand heeft in zijn leven zoveel belangrijke ervaringen, opleidingen en cursussen gedaan dat het niet op twee pagina’s past. Gebruik alleen relevante informatie, bij irrelevante informatie en te veel teksten haken werkgevers al snel af.

5. Laat je cv opvallen

Gebruik een mooie lay-out, deze kan er namelijk voor zorgen dat jouw cv tussen alle andere cv’s uit springt. Een sollicitatie blijft uiteraard altijd zakelijk, dus probeer hierin niet te veel te overdrijven.

Edis

Edis is iedere dag bezig met het bekijken van vacatures, sollicitaties en cv’s. Zij weten als geen ander hoe de perfecte match tussen werkgever en werknemer eruit hoort te zien. Zij kijken verder dan expertise en/of achtergrond, zij kijken namelijk naar de toegevoegde waarde die jij kan brengen bij een bedrijf. Bekijk op deze pagina de meest bekeken vacatures van Edis.

Jouw artikel ook op Hlnn?

Zou jij binnenkort ook graag jouw artikel willen zien op Hlnn? Neem dan vrijblijvend contact op met ons en wie weet staat die er snel op!