Website laten vertalen

Dienstverlening
website vertalen hlnn

Als je van plan bent om met je bedrijf naar het buitenland uit te breiden komt daar een hoop bij kijken. Een heel belangrijk aspect is het vertalen van je website in de taal van dat land. Mensen lezen nou eenmaal het liefst een website in hun eigen taal, in plaats van in bijvoorbeeld Engels. Er zijn verschillende opties hoe je je website kunt vertalen wanneer je een vertaalbureau inschakelt.

Vertalen via het CMS

Het is een mogelijkheid om de vertaler toegang te geven tot het CMS van je website. De vertaler kan op deze manier direct en overzichtelijk alle content inzien en vertalen. Een groot voordeel hiervan is dat de juiste content meteen op de juiste plaats in de website staat, waardoor je hier zelf geen omkijken meer naar hebt.

De meeste bedrijven kiezen echter niet graag voor deze optie, omdat ze het gevaarlijk vinden om de vertaler toegang te geven tot hun CMS. Wanneer je de beheerdersrol van de vertaler echter zo insteekt dat deze geen technische aanpassingen kan doen, kun je eventuele schade beperken. Daarnaast kun je de vertaler verwijderen als gebruiker zodra de werkzaamheden zijn afgerond.

Vertalen via een exportbestand

Het is mogelijk om een export van je hele website te maken. Hier is vaak een speciale plug-in voor nodig, maar als die eenmaal hebt is het een makkelijke manier om je website te vertalen. De veiligheid van je website is hiermee gewaarborgd, en de vertaler heeft alsnog een makkelijke en overzichtelijk overzicht van de website. Een groot nadeel is echter dat het importeren van het aangepaste bestand een zeer tijdrovende klus is. 

Multisite

Het is mogelijk om voor elk land een aparte website te maken, echter heb je dan ook een apart CMS voor elke website. Makkelijker is om een multilingual site maken, je kunt vanuit hetzelfde CMS de website in verschillende talen beheren. Dit kan met een plug-in, die er ook voor zorgt dat de verschillende talen in het menu staan zodat er makkelijk van taal gewisseld kan worden. Afhankelijk van je budget en tijd kun je de beste manier voor het vertalen van jouw website bepalen.