Nederland zet zich in voor het verduurzamen van bouwmachines

Overig
duurzame bouwmachines hlnn

Het stikstofprobleem in Nederland is de afgelopen tijd alleen maar toegenomen. Steeds meer branches moeten gaan verduurzamen, zodat zij minder stikstof uit gaan stoten. Op ongeveer driekwart van Nederlandse natuuroppervlak komt momenteel nog steeds te veel stikstof terecht. Ook de bouwsector moet zich in gaan zetten om dit probleem tegen te gaan, onder andere door het verduurzamen van bouwmachines.

De komende tijd zal er meer geld gaan naar een subsidie voor duurzame bouwmachines. Afgelopen jaar werd er 20 miljoen euro voor uitgetrokken, maar vanaf komend jaar zal dit 60 miljoen euro gaan worden. Het kabinet kiest voor deze grote wijziging om de stikstofproblemen in de bouw tegen te gaan.

Bouwvrijstelling

In eerste instantie bestond er in Nederland een zogenaamde bouwvrijstelling. Deze vrijstelling hield in dat de stikstof die tijdens de bouw van infrastructuur vrijkwam, niet werd meegerekend met de totaal benodigde stikstofruimte. Afgelopen maand heeft de rechter besloten dat deze bouwvrijstelling niet meer zal gelden.

Duurzame machines

Bouwers moeten voortaan schoner te werk gaan als zij een vergunning willen krijgen voor de stikstofuitstoot. Een manier om duurzamer te werk te gaan is het gebruiken van elektrische bouwmachines. Elektrische graafmachines en hijskranen stoten minder uitlaatgassen, en dus ook geen stikstof uit.

Deze elektrische bouwmachines zijn alleen in veel van de gevallen duurder dan normale bouwmachines. Het kabinet reikt daarom een subsidie uit voor de bedrijven die een elektrische bouwmachine aanschaffen. Tot maximaal 40 procent van het verschil met een diesel bouwmachine kunnen deze bedrijven vergoed krijgen.

Waar koop ik deze bouwmachines?

Handelsonderming J&Th vd Veldt BV is één van de grotere bedrijven wat betreft het verkopen van deze bouwmachines. Zij beschikken over een groot en uiteenlopend assortiment van bouwmachines en onderdelen. Bijna dagelijks komt er een nieuwe voorraad aan onderdelen binnen. Dankzij 50.000 onderdelen lopend op voorraad te hebben kunnen zij iedereen in Europa snel en met trots helpen.

Bekijk hier alle parts

Andere diensten VD Veldt

Naast het verkopen van bouwmachines en onderdelen beschikt Van der Veldt ook over een ruimer dienstenpakket. Door meer diensten aan te bieden dan alleen het verkopen van bouwmachines, hoopt Van der Veldt meerdere klanten het totale pakket aan te bieden. Andere diensten die zij aanbieden met betrekking tot bouwmachines zijn:

  • Demonteren
  • Reinigen
  • Repareren
  • Modificeren
  • Onderhouden
  • Spuiten

HLNN

HLNN post wekelijks nieuwe artikelen over de leukste nieuwtjes en feitjes. Heb jij een onderwerp wat jou zeer interesseert? Neem dan geheel eenvoudig contact op met HLNN en wie weet zie jij jouw onderwerp snel terugkomen op de website.